Produkter
    WellnessCard
    Skräddarsytt kort
  Hur fungerar det
    För arbetsgivaren
    För den anställda
  Skatteregler
    Friskvårdsbidraget
    SKV om WellnessCard
  Tilläggstjänster
    Printservice
    Packning & post
    Egen webbsida
  Onlinetjänster
    Sök återförsäljare
     Lös in ditt kort
    Sök ditt paket
    Träningsinstruktioner
    Beställ katalog
  Övrigt
    Kontakta oss
    Nyheter
    Partners
    Historik
 
2008-02-20

Engelska läkare skriver ut Silva stegräknare


Läkare skriver ut Silva stegräknare till patienter med till exempel övervikts- eller hjärtproblem.

I NHS (National Health Service) regi tar Silvas stegräknare upp kampen mot fetma i England. NHS, Englands motsvarighet till svenska Folkhälsoinstitutet, har identifierat en klart negativ utveckling vad det gäller engelsmännens hälsa vilket till stor del beror på minskad aktivitet. För att bryta denna negativa trend har NHS inlett en 3-års kampanj med namnet "Walking the Way to Health Initiative" (WHI) för att få engelska läkare att ordinera ut Silva stegräknare till patienter med till exempel övervikts- eller hjärtproblem.

Den del av den engelska befolkningen som är överviktig har tredubblats under perioden 1980 till 2002 och idag klassas cirka 22% av engelsmännen som feta, kommenterar Mitch Counsell från WHI. Med "feta människor" avses människor med BMI (Body Mass Index) över 30.

NHS levererar Silvas stegräknare i en behållare som liknar en medicinburk och målet är att få patienterna att inse att Silvas stegräknare är väl så effektiv som att ordinera ut medicin.

- För oss på Silva är det extra kul att få jobba med ett projekt där våra stegräknare används som ett hjälpmedel för att bryta en negativ trend, självklart gillar vi att folk mår bra. Dessutom ser vi att liknande problem finns i Sverige och vi efterlyser ett liknande initiativ från Svenska myndigheter, kommenterar Per Engman, produktchef Silva Sweden.

Första ordern är på 109 000 stegräknare vilket motsvarar ett ordervärde på cirka 5 miljoner SEK. De första 9 000 stegräknarna är till ett sidoprojekt för att aktivera skolbarn. "Schools on the move"-kampanjen syftar till att aktivera barn för att komma ut ur det negativa mönstret redan i unga år.

- Just nu gäller ordern England men NHS har även avdelningar i Skottland, Wales och Nordirland och vår förhoppning är givetvis att samarbetet fortsätter i resterande Storbritannien och att ryktet sedan sprider sig vidare ut i Europa, kommenterar Per Engman.


se fler nyheter »


LÖS IN WELLNESSCARD HÄR!
Skriv in kortnumret som finns på ditt WellnessCard i fältet nedan.
 
Osäker? Klicka här
Våra partners
Vi har valt att jobba med några av marknadens starkaste varumärken.


PREMIUM MEMBER OF

Sök återförsäljare
Sök närmaste återförsäljare här genom att ange ditt postnummer


Klicka här för ytterligare sökalternativ

WellnessCard   |  Box 91  |  601 02 Norrköping  |  Tel 011-12 92 50 |  Fax 011-16 73 50   |  kundservice@wellnesscard.se